مردان آتش آیا واردات دارو با ارز ترجیحی همچنان به صلاح است؟ - مردان آتش

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مردان آتش؛ دارو یکی از بخش هایی بود که همواره تحت تاثیر تحریم ها مردم را با مشکلاتی مواجه کرد.به عنوان مثال، در دوران کرونا به دلیل تحریم ها واردات واکسن به کشور با دشواری و ممنوعیت مواجه شده و این مساله سبب شد تا ایران یکی از درگیرترین کشورها  با این ویروس معرفی شود.

هرچند ایران در بخش تحقیقات دارویی و تولید برخی داروها موفقیت هایی را کسب کرده اما قطعا هنوز راه طولانی برای رسیدن به خودکفایی در بخش دارو پیش رو دارد. در عین حال برخی از داروهای خاص چاره ای جز واردات برای آنها وجود ندارد . 

طی سال ها و دهه های گذشته به دلیل تحریم های ظالمانه بخش درمان کشور در خصوص دارو و برخی از تجهیرات پزشکی با مشکلاتی مواجه شد. در سال ۹۷ با اغاز نوسانات قیمت ارز برای جلوگیری از ایجاد چالش در بخش بهداشت و درمان ارز ترجیحی برای دارو نیز تخصیص یافت.

اکنون بعد از ۴ سال از این روند برخی بر این عقیده اند که بخش زیادی از ارز دارو در بخش های دیگری هزینه شده است در حالی که هنوز ارز ترجیحی دارو حذف نشده است با برخی گرانی در دارو مواجهیم. در یک بررسی میدانی که توسط خبرنگار مردان آتش صورت گرفته است، قرص بروفن که پیش از حذف ارز ترجیحی ۴۰۰ هزار تومان به فروش می رفت اکنون با قیمت ۹ هزار تومان به فروش می رسد. این در حالی است که، نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در ابتدای خردا ماه امسال از تخصیص ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی توسط دولت برای واردات تا مواد اولیه و موثره دارویی خبر داده بود.

ارز ترجیحی

جلال میرمحمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی در گفت گو با خبرنگار  اجتماعی خبرگزاری مردان آتش اظهار کرد: دولت برای چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱، ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی اختصاص داد تا مواد اولیه و موثر دارویی وارد کشور شود که تاکنون یک میلیارد دلار آن به سازمان‌های ذی‌ربط پرداخت شده است.

وی درباره آخرین اقدامات دولت برای اجرای دستور العمل حذف ارز ترجیحی در بخش دارو گفت: بر اساس مصوبه تبصره یک بند «ص» بودجه سال ۱۴۰۱، دولت اگر قصد خارج کردن کالاهای اساسی از جمله دارو را از سبد ارز ترجیحی داشته باشد، این حذف برای مردم باید به گونه‌ای باشد که قیمت‌ها بیش از شهریور ۱۴۰۰ نباشد.

از سوی دیگر، غلامرضا مرحبا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت گو با  مردان آتش گفت :  ما آماری داشتیم که ۲۰درصد از داروهایی که با همین ارز ترجیحی وارد کشور می شد از چرخه داروخانه ها خارج و به اقلیم کردستان عراق صادر و در آنجا استفاده می شد در حالی که در کشور خودمان در شرایط تحریم مردم بیشتر از هر کس و هر جایی به این داروها نیاز داشتند.

دارو

 بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص بیان کرد: سیاست دولت این است که ارز ترجیحی همچنان برای دارو اعمال شود. اگر قرار باشد ارز ترجیحی دارو حذف شود باید مابه‌تفاوت در اختیار بیمه‌‌ها قرار بگیرد.

 عین‌اللهی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که تسهیلاتی در نظر بگیریم تا همه افراد بیمه شوند، گفت:  تصمیم داریم تعداد داروهای تحت پوشش بیمه را نیز افزایش دهیم اما مکمل‌ها، تقویت کننده‌ها و برند‌های خارجی نمی‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. در مورد داروهای خارجی تا وقتی که تولید با کیفیت داخلی مورد تایید وزارت بهداشت وجود دارد، طبیعی است که برندهای خارجی مورد پوشش قرار نمی‌گیرند؛ مگر برندهای داروهایی که تولید داخل نداشته باشند. با این تمهیدات ما پرداختی بیماران را کاهش می‌دهیم.

وی با بیان اینکه امروز صنایع داروی ما علی‌رغم تحریم‌ها موفق شده تا ۹۷ درصد از داروها را پوشش بدهد، افزود: در بازدیدی که از سوریه و صنایع دارویی این کشور داشتم متوجه شدم که فقط ۱۵ درصد از داروها توسط صنایع دارویی این کشور تهیه می‌شود و یا در عراق نیز عمدتا داروها وارداتی است.

وی افزود: ما باید بتوانیم صنایع دارویی خود را آنقدر تقویت کنیم که خودکفایی در شرایط تحریم‌های ظالمانه دشمنان ادامه یابد. واردات دارو با ارز ترجیحی راه حلی مناسب برای جلوگیری از التهاب در بخش بهداشت و درمان کشور است اما نظارت بر روند اجرای این مردان آتشمه باید توسط دولت و مجلس مورد توجه باشد تا روند سابق در خصوص ارز دارو گریبانگیر سلامت مردم نشود.

 

انتهای پیام/

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 242 views بار دسته بندی : اجتماعی تاريخ : 20 ژوئن 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.